Dobili smo sportske rekvizite i motoričke setove

Dječji vrtić Zeko dobio sportske rekvizite i motoričke setove u suradnji sa Sportskom zajednicom VPŽa i HOO-a, uz podršku Virovitičko – podravske županije

Jedan od značajnijih ciljeva Dječjeg vrtića Zeko je da djeca kroz svoje odrastanje osvijeste važnost zdravog načina života, zdrave prehrane, tjelovježbe, fer playa, tolerancije i suradnje. Sportske aktivnosti su kod nas svakodnevne i dan u svim skupinama započinje upravo tjelovježbom.

Tijekom pedagoške 2019./2020.godine naš vrtić napravio je povijesni iskorak i pružio priliku da djeca u godini pred školu prođu kroz “Obuku za neplivače” u kojoj je 68 – ero djece osposobljeno za plivanje i na to smo vrlo ponosni . Ovim putem još jednom se zahvaljujemo Gradu Slatini, Domu zdravlja Slatina i prof. Hrvoju Žunecu.

Djeca su polazila i “Malu školu nogometa”, a početkom ove godine obilježili smo “Olimpijski dan” uz aktivnosti svih skupina i naše je vrtićko dvorište zabijelilo 200 vrtićanaca u svojim bijelim majicama koji su provodili različite aktivnosti sa svojim tetama, svako u svom djelu dvorišta.

Cijela ova situacija sa COVID-19 i pridržavanje svih propisanih mjera, nakratko je zaustavila i naše velike sportske planove za ovu pedagošku godinu ali mi i dalje nalazimo način da djeca u našem vrtiću žive svoj “olimpijski san”.

“Olimpijski duh nije daleko, nalazi se u svakom osmijehu djece Dječjeg vrtića Zeko”

Tijekom ljetnog perioda kolegica Manuela S. završila je edukaciju na Sveučilištu u Rijeci i dobila diplomu Voditelja kinezioloških aktivisti djece rane i predškoldke dobi.

Kolegica i njena skupina pripremaju aktivnosti za nadolazeći period a po svemu sudeći očekuje nas zima u duhu sportskih igara i zdravog načina života.

Lijep je osjećaj znati da je trud koji djelatnici vrtića Zeko svakodnevno daju djeci prepoznat. Povodom sudjelovanja dječjih vrtića u obilježavanju svih važnijih sportskih manifestacija na našem području, Sportska zajednica VPŽ-a uz suradnju HOO-a i podršku Virovitičko – podravske županije donacijom sportskih rekvizita i motoričkih setova zahvalila nam je na dobroj suradnji i promicanju olimpijskog duha i olimpijskih vrijednosti. Posjetili su nas Dora Međimorec tajnica Sportske zajednice VPŽ-a i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović te obradovali djecu prigodnim darovima.

Imali li lijepšeg načina da započne vrijeme darivanja i zahvalnosti?

Dječji vrtić Zeko im se zahvaljuje uz stihove olimpijske himne vrtića “Olimpijski duh nije daleko, nalazi se u svakom osmijehu djece Dječjeg vrtića Zeko”.