Edukacija djece u području zaštite i spašavanja

Područni ured za zaštitu i spašavanje Virovitica, u sklopu Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja, danas je održao prigodno predavanje u Dječjem vrtiću Zeko. Program edukacije provodi se uz odobrenje Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Djelatnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje Bubamarama i Zvjezdicama, skupinama predškolske djece, podijelili su edukativne bojanke, a kroz animiranu prezentaciju mališane su upoznali sa djelovanjem službe 112. Mališane su, također, savjetovali te im dali upute kako se ponašati u slučaju nesreće (požar, potres, poplava, zima…).

Uz djelatnike Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Virovitica, na edukativnom predavanju sudjelovali su predstavnici Policije, Hitne pomoći i Gorske službe spašavanja. Najveće zanimanje mališana pobudio je član GSS-a raspakiravši ruksak sa obaveznom opremom.

Ovakav način edukacije započeo je prije dvije godine, kada su obuhvaćena djeca predškolske dobi, te učenici 1. i 2. razreda osnovnih škola. Uz drugi ciklus Edukacije, koji se provodi ove godine, sveukupno će biti obuhvaćeno pet generacija djece, upoznate sa brojem 112, načinom na koji i kada se zove, te tko intervenira u određenim situacijama.

Glavni cilj edukacije je upoznati djecu sa brojem 112, upozoriti ih na brojne opasnosti te ih naučiti kako postupati i reagirati u opasnim situacijama (požari, potresi, poplave, i druge nesreće…).

Fotografije sa predavanja pogledajte u našoj Galeriji.