ERASMUS+ Dječjem vrtiću Zeko odobrena bespovratna sredstva iz područja odgoja i obrazovanja

Projekt 2023-1-HR01-KA122-SCH-000149909 Vrtić za sve

Prvi put u 35 godina koliko se provodi Erasmus+, jednom vrtiću u Virovitičko-podravskoj županiji odobrena su bespovratna sredstva KA121 i KA122, iz područja odgoja i obrazovanja i to slatinskom Dječjem vrtiću “Zeko” i projektu “Vrtić za sve”. 

Projektom DV Zeko želi postati vrtić koji integrira djecu s teškoćama u razvoju, djecu s manje mogućnosti (ekonomske, društvene, geografske prepreke) te koji je otvoren prema različitosti. Vrtiću je odobreno ukupno 6.872,00 eura bespovratnih sredstava za aktivnost praćenja rada (job shadowing). Projekt je započeo 1. rujna 2023. godine i trajat će do 30. studenog 2024. godine, ukupno 15 mjeseci. 

U nedjelju 25.2.2024. godine četiri odgajateljice Danka Gojić Kajzer, Helena Hegediš, Gordana Rakocija i Kristina Šokac otputovat će u grad Sevillu u Španjolskoj, gdje će se 5 dana stručno usavršavati, promatrati i pratiti rad odgojno obrazovnih stručnjaka u nekoliko vrtića i predškolskih ustanova u Sevilli i njihovih mentora.

Odgojiteljice iz Slatine će svakodnevno pratiti rad odgojno-obrazovnih djelatnika, radno okruženje, metode i načine rada u praksi u Sevilli i o svemu voditi zabilješke koje će pri povratku podijeliti s kolegicama u Hrvatskoj i primijeniti u svom radu. Njihov povratak u Hrvatsku očekuje se 2.3.2023. godine. Odgajateljicama želimo sretan put uz želje da nova iskustva i znanja koja će steći u ovoj međunarodnoj suradnji i mobilnosti prenesu svojim kolegicama u Hrvatskoj i primijene u svom radu.