Gradu Slatini odobreno 21.247,45 eura za „Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića“

Grad Slatina je u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine i Dječjim vrtićem Zeko u travnju ove godine na Poziv za prijavu projekta usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini raspisanog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade izradio i prijavio projekt pod nazivom „Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića“ ukupne vrijednosti 35.710,00 eura.

Projektom se želi urediti dio zelenih površina vrtićkog dvorišta koje se nalaze između zgrade jaslica i zgrade Dječjeg vrtića Zeko, a koje do sada nisu uređivane. Na postojećoj površini uredit će se igralište za djecu jasličke dobi, tj. prostor će se opremiti fiksnom opremom – igralima prilagođenim djeci te dobi koja će omogućiti slobodnu i kreativnu igru, a da pritom budu zadovoljeni svi sigurnosni uvjeti. Oko igrala postavit će se meke obloge za ublažavanje posljedica pada i ozljeđivanja djece, a koje će dodatno pridonijeti sigurnosti djece i omogućiti im da spontano kreiraju svoju igru i aktivnosti.

Danas ja na adresu Grada Slatine stigla odlična vijest kako će spomenuti projekt biti sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 21.247,45 eura.

– Grad Slatina ovim projektom kontinuirano nastavlja poboljšavati materijalne uvjete kao i podizati kvalitetu pedagoškog standarda, a sve s ciljem ublažavanja postojećih regionalnih nejednakosti. Isto tako projektom će se zadovoljiti potrebe korisnika vrtića, kao i njihovih odgojitelja i roditelja te omogućiti još kvalitetniji boravak u Dječjem vrtiću Zeko, – poručio je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.
(mf, Grad Slatina/Foto: Mihaela Feldi)

Izvor: https://www.radioslatina.hr/gradu-slatini-odobreno-21-24745-eura-za-projekt-ulaganja-u-objekt-djecjeg-vrtica/