Individualni razgovori

Dragi roditelji,

Kvalitetna suradnja obitelji i predškolske ustanove imperativ je za razvoj i dobrobit djeteta. Sustav podrške veoma je važan u ranom djetinjstvu te je preduvjet za ostvarivanje djetetovih razvojnih potreba. Kako bi taj sustav bio na odgovarajućoj razini, nužno je da svi njegovi čimbenici budu jednako uključeni u proces stalnog nastojanja razumijevanja djetetovih potreba, mogućnosti, karakteristika, potencijala. Roditelji/skrbnici i odgojitelji stoga trebaju graditi partnerske odnose kako bi radili na ostvarivanju zajedničkog cilja – dobrobiti djeteta.

Predškolsko razdoblje specifično je po ubrzanom rastu i razvoju djeteta, a odgojitelji su važne osobe u djetetovom životu te svakodnevno dolaze do novih spoznaja o djetetu. Veoma je važno da roditelji, kao primarni odgojitelji, također budu upućeni u razvojne specifičnosti i život djeteta u vrtiću.

Zadaća roditelja/skrbnika je redovito informiranje o djetetu u predškolskoj ustanovi, stoga se individualni razgovori s odgojiteljima u pravilu održavaju jednom mjesečno te češće prema potrebi. Svaka odgojno-obrazovna skupina ima svoj termin održavanja individualnih razgovora, koji se po potrebi mogu fleksibilno prilagođavati.

Ukoliko je potrebno, individualnim razgovorima mogu prisustvovati članovi stručnog tima vrtića, koji ih mogu i samostalno sazivati. Roditelji/skrbnici obvezni su odazvati se na pozive odgojitelja i stručnog tima, a po potrebi se sami najaviti za individualni razgovor s odgojiteljima i/ili stručnim timom.

U nastavku donosimo raspored planiranog održavanja individualnih razgovora prema skupinama. Molimo da svoj dolazak ranije najavite.

 

TERMINI INDIVIDUALNIH RAZGOVORA

PAHULJICE Prvi radni dan u mjesecu u 16 sati
PTIČICE Zadnji radni dan u mjesecu u 16 sati
ZVJEZDICE Prvi radni dan u mjesecu u 16 sati
CVJETIĆI Prvi radni dan u mjesecu u 16 sati
OBLAČIĆI Zadnji radni dan u mjesecu u 16 sati
PČELICE Zadnji radni dan u mjesecu u 16:15 sati
LEPTIRIĆI Zadnja srijeda u mjesecu u 16 sati
JABUČICE Zadnji četvrtak u mjesecu u 16 sati
JEŽIĆI Zadnji radni dan u mjesecu u 16 sati
BUBAMARE Prvi radni dan u mjesecu u 16 sati
RIBE Prvi ili zadnji radni dan u mjesecu u 16 sati
TOČKICE Zadnji radni dan u mjesecu u 16 sati
IVANČICE Prvi radni dan u mjesecu u 16 sati