Izlet u voćnjak

Starije skupine vrtića Zeko, Točkice i Ribe posjetile su voćnjak OPG-a Hodak. Posjet se pretvorio u pravi izlet jer smo se do voćnjaka vozili autobusom, što je djeci bilo dodatno zabavno iskustvo te prilika za učenje pravila ponašanja u prometu. Vlasnik voćnjaka, gospodin Hodak dočekao nas je veoma srdačno, provevši nas kroz brojne redove jabuka te nas podučio o postojećim sortama i specifičnostima „kraljice voća“. Djeca su u svojim gumenim čizmicama istraživala prirodu, brala jabuke i skupljala ih u vrećice, dogovorivši se putem da će ih podijeliti s ostalim prijateljima iz vrtića. Pri završetku berbe gospodin Hodak nam je otkrio da je u voćnjaku i kestenik, pa su djeca imala priliku prikupiti i pitomo kestenje.

Nošenje vrećica punih crvenih i zelenih plodova nije bilo lako, ali obitelj Hodak počastila nas je domaćim sokom i pitom od jabuka. Zahvaljujemo im na gostoprimstvu, druženju i darovanim plodovima!

Djeca su pri povratku bila puna dojmova koje su izrazila likovnim radovima, a isplanirali su i zajedničku izradu štrudle od prikupljenih jabuka.