Lutkarska predstava: Nije lako biti slon

Danas je u Dječjem vrtiću Zeko održana lutkarska predstava koju su u cijelosti realizirale odgojiteljice uz pomoć roditelja.

Neupitan je ogroman potencija lutke i njezina neizmjerna vrijednost. Svijet lutaka je i svijet mašte u kojem dijete može slobodno izražavati svoje ideje i kreativnost.Na temelju animatorskih osobina i afektivne veze koju lutka stvara s djetetom, pružaju se mogućnosti kvalitetnijeg komuniciranja odgojitelja i djece,učenja i poticanja različitih sposobnosti i oblika dječje kreativnosti,te upoznavanja dječjih mogućnosti u različitim razvojnim područjima.

Sve navedeno prepoznato je i provodi se u odgojno -obrazovnom radu Dječjeg vrtića Zeko, a koliko lutka osim odgojnih i poticajno razvojnih vrijednosti ima i onu možda i najdražu, a to je da djecu čini sretnom pokazalo se danas u holu ovoga vrtića.

Prvi put u gotovo pola stoljeća svoga rada u holu vrtića prikazana je lutkarska predstava čiji su režiju, tekst, glazbu, izradu lutaka i scenografije osmislili, izradili i proveli u djelo odgojiteljice vrtića u suradnji s roditeljima.

Predstava naslova “Nije lako biti slon”govori o toleranciji,koliko smo različiti i kako naučiti prihvatiti svoje razlike, ali i različitosti svih oko nas.Djeca su kroz interaktivnu lutkarsku predstavu s puno glazbe i šaljivih situacija naučila kako nas razlike mogu povezati i učiniti naš svijet ljepšim, veselijim i šarenijim baš poput Elmera, šarenog slona glavnog junaka ove lutkarske priče.

Djeca nakon predstave nisu krila svoje oduševljenje, kao ni kolegice i kolege koji su bili u gledalištu.

Nadamo se i vjerujemo da je ovo jedan lijepi početak lutkarske skupine u Dječjem vrtiću Zeko.

Iza lutke Elmera krije se Ivan Santner, roditelj dječaka koji je polaznik vrtića i koji je svoje vrijeme, vještine i ljubav prema glumi, ali i djeci podijelilo sa svima nama.

Osim njega u predstavi glume odgojiteljice Marica Bićanić, Danka Gojić Kajzer i Tamara Dorić.

Režija: Danka Gojić Kajzer
Tekst za predstavu napisala: Tamara Dorić
Izrada lutaka: Marica Bićanić i Nada Medved
Scenografija: Marica Bićanić i Danka Gojić Kajzer
Glazba: Tamara Dorić i Ines Jagec
Fotografije: Nikolina Tomić