Milenijsko čitanje bajki

U subotu, u 12 sati, u SOS Dječjem selu Lekenik, započela je manifestacija “Milenijsko čitanje bajki”.  U čitanju bajki, koje je trajalo 24 sata, svoj doprinos dali su i mladi Slatinčani.

Drugo po redu, čitanje bajki, otvorili su najmlađi čitači, a iza njih bajke su pročitali i direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović, jedna SOS mama i književnik Rusmir Agačević, autor projekta i voditelj Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=B0-ShZ9FfXs

U ovom 24-satnom čitanju bajki, sudjelovala su i djeca iz Dječjeg vrtića Zeko iz Slatine. Mali Slatinčani projektu su se priključili kratkim video-prilozima, koji su prikazani na velikom platnu, za vrijeme trajanja manifestacije. Uz čitače iz Hrvatske, prikazana su čitanja bajki i iz Bugarske, Njemačke, Albanije, BiH, Austrije, Makedonije, Japana, Slovačke…

U sklopu čitanja, čiji je prijenos bilo moguće pratiti i putem inetrneta, predstavljene su najpopularnije bajke iz Hrvatske i cijelog svijeta.

“Milenijsko čitanje bajki” organizirali su SOS Dječje selo Lekenik, Društveni centar “Hermann Gmeiner”, SOS Dječje selo Hrvatska, Malo kazalište bajki, Turistička Zajednica Lekenik i Udruga Planet patuljaka Sisak.