Obavijest za roditelje

Dječji vrtić Zeko započinje s odgojno-obrazovnim radom u novoj pedagoškoj godini 01. rujna 2020. godine. Radno vrijeme vrtića i jaslica je od 06:00 do 21:00 sat (redovan desetsatni program od 06:00 do 17:00 sati, a popodnevni boravak od 11:00 do 21:00 sat).

Prije polaska djece u dječji vrtić obavezan je prethodni sistematski zdravstveni pregled. Roditelj/skrbnik ili posvojitelj obavezan je dječjem vrtiću dostaviti potvrdu o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić.

 • Potvrdu je obavezno dostaviti za svu novoupisanu djecu i djecu koja su izbivala iz vrtića duže od 60 dana.
 • Potvrdu o obavljenom stomatološkom pregledu, samo za novoupisanu djecu, dostaviti tijekom 9. mjeseca.

Nastavljamo s odgojno-obrazovnim radom prema preprukama HZJZ-a objavljenim 24. kolovoza 2020.g. (Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova pedagoške godine 2020./2021. ):

 1. Roditelji trebaju dovesti dijete u vrtić u vrijeme od 06:00 do 08:00 sati (uz iznimku za popodnevni boravak).
 2. Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu. Telefonski kontaktiraju odgojitelja i javljaju se izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine.
 3. Pri povratku u vrtić, potrebno je dostaviti potvrdu/ispričnicu pedijatra ili liječnika obiteljske medicine o mogućnosti ponovnog pohađanja vrtića. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
 4. Djeca ne nose zaštitne maske.
 5. Roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa).
 6. U pratnji jednog djeteta vrtićke dobi uvijek je samo jedna odrasla osoba.
 7. Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u vrtić na predviđene ulaze (ulaz 1, ulaz 2, ulaz 3, ulaz 4) gdje ih preuzimaju odgojitelji. Kada dovode dijete u vrtić, roditelji ili druge osobe u pratnji djeteta, izbjegavaju ulaziti u ustanovu. Roditelj/skrbnik djeteta s teškoćama u razvoju može dopratiti dijete do vrata odgojno-obrazovne skupine ukoliko je potrebno.
 8. Na ulazu predviđenom za djetetovu skupinu, roditelji trebaju pozvoniti i pričekati odgojiteljicu iz djetetove skupine. Na vratima će biti napisana imena skupina koje ulaze na pojedinom ulazu.
 9. Ispred ulaza u ustanovu, kod ulaska i izlaska iz ustanove, te u ustanovi, svim se osobama savjetuje da drže međusobni razmak (1,5 m).
 10. Sve upute vezane uz odgojno-obrazovni rad roditelji će dobiti od odgojitelja skupine njihova djeteta na roditeljskim sastancima odgojnih skupina koji će se održati dana 31. kolovoza 2020. godine, u poslijepodnevnim satima po rasporedu i u skladu sa epidemiološkom situacijom. (O rasporedu i načinu održavanja roditeljskih sastanaka bit ćete pravovremeno obaviješteni. )