Posjet mljekari i farmi krava

Djeca predškolskog uzrasta, Zvjezdice i Točkice, danas su sa svojim odgajateljicama posjetili Mljekaru Megalis u Starinu i farmu muznih krava OPG Karamarković u Ilmin Dvoru.

Posjet je završna aktivnost u sklopu projekta zdrave prehrane, koji se kontinuirano provodi u našem vrtiću, a održan je u suradnji sa roditeljima djece polaznika vrtića i djelatnicima spomenutih tvrtki.

“U sklopu projekta zdrave prehrane, ali i suradnje sa roditeljima, gdje oni predstavljaju svoje radno mjesto, danas smo organizirali posjet mljekari i farmi, kako bi  djeca vidjela proces nastajanja mlijeka te što se sve od njega može napraviti.” – pojasnila je razlog današnjih aktivnosti mama jedne Zvjezdice, Tihana Bišćan, koja je danas predstavila svoje radno mjesto.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=ufn8u29Slsk

U Mljekari Megalis djecu i tete pozdravio je direktor i vlasnik Damir Cvetković, a kroz tehnološke faze proizvodnje sira provela ih je Marina Novačić, tehnolog. Mljekara Megalis 15 godina bavi se djelatnošću otkupa i preradom mlijeka, a proizvode svježi i polutvrdi sir te maslac.

Nakon obilaska mljekare, mališani su se zaputili u Ilmin Dvor, gdje ih je dočekao Branko Karamarković, proizvođač mlijeka i vlasnik farme muznih krava.

Na farmi koja broji oko 160 grla, djeca su vidjela kako se hrane krave, a posjetili su i izmuzište.

Bila je to izvrsna prigoda da se gradska djeca upoznaju sa “mliječnim putem” u dugom lancu od nastanka do blagovaonice.