Projekt o sigurnosti djece u prometu u dječjem vrtiću Zeko

U suradnji s Policijskom postajom Slatina i Obiteljskim centrom Virovitičko-podravske županije, tijekom  mjeseca travnja, od 12.04.2010. do 16.04.2010., u dječjem vrtiću Zeko provodi se edukativni program o sigurnosti djece u prometu.

Projektom su obuhvaćena sva djeca vrtića Zeko, a osobito djeca predškolske dobi, koja na jesen kreću u školu. Važno je naglasiti da projekt o sigurnosti djece u prometu kreće od jasličke dobi. U sklopu projekta, odgoriteljice su mališane izvele u kratku šetnju do potoka Javorica, tijekom koje su imali priliku upoznati se sa prometom, pješačkim prijelatima i semaforima.

Cilj projekta je da djeca, pored već postojećih znanja, koja su stekla u vrtiću, prošire svoja iskustva i spoznaje, kako bi, kao samostalni sudionici u prometu, bili što sigurniji.

U danas održanoj radionici, koju su vodili Tihomir Gumbarević, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje u Slatini i Alisa Kosić, stručna radnica i socijalna radnica Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije, sudjelovala su djeca predškolske dobi, iz skupina Tratinčica i Zvončići.

Djeca su se kroz održanu radionicu upoznala sa prometnim znakovima, semaforima, kretanjem te prelaskom preko ceste. Pri kraju radionice, djeca su stečeno znanje i vještinu provjerila kroz igru i simulaciju prelaska ceste preko zebre sa semaforom. Pjesmom o Semaforu, Tratinčice i Zvončići zahvalili su se voditeljima na održanoj radionici.

Fotografija sa radionice pogledajte u Galeriji.