Ribice obilježile Majčin dan

Ribice su skupina djece u četvrtoj godini života. Na putu njihova odrastanja vode ih njihovi roditelji, a uz njih i s njima, odgojiteljice Gordana i Ljubica.

Iskustvo i struka govore da je jako važno biti i djelovati zajedno; na kvalitetu odnosa utječe cjelokupno ozračje, pa tako i organizacija svečanosti u vrtiću, tj. zajedničko druženje odraslih i djece.

Zajednički doživljaji djece i odraslih su nezaboravni, jer predstavljaju ekspresiju emocija. Pjevati i plesati, govoriti i stvarati, a maziti se istovremeno na jednom mjestu zajedno s najvoljenijim bićem – majkom – znači zadovoljavati osnovne potrebe za ljubavi i zabavom.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=1FfVxyTQqj4

Ima li što ljepše? Ima li boljeg načina kojim pokazati da su Ribice slobodna i zadovoljna, vesela i sretna, razigrana i jedinstvena djeca koja rast i razvijaju svoje tjelesne i intelektualne sposobnosti.

Majčin dan Ribice su, uz svoje majke, obilježile svečano. U zajedničkoj radionici, pod nazivom “S mamom za mamu”, Ribice i njihove majke izrađivale su prigodne čestitke. Uslijedio je dio programa “Pokažimo što znaju Ribice”, gdje su mališani pokazali majkama što su sve naučili tijekom godine u Vrtiću. Pjevalo se, plesalo, recitiralo, igralo…

Za sam kraj svečanosti, Ribice su pripremile čarobno iznenađenje – djeca su čestitala Majčin dan i predala mamama darove koje su sama napravila.

Druženje se nastavilo uz sokove, slatkiše, glazbu i igru.

Atmosferu sa svečanosti pogledajte u galeriji.

Tekst pripremile odgojiteljice Gordana i Ljubica